.. av zimním období , kdy je pleť vystavena řadu překážek , to platí dvojnásob . Nízká vlhkost vzduchu odebírá tkáni vodu , mazové žlázy zdaleka nepracují na 100 % a vražedné teplotní změny jí na kráse také nepřidají .
Vlivem nepříznivých klimatických podmínek pleť ztrácí svěžest , sílu a elasticitu a její ochranný film je citlivější . Následně pleť bledne a to je varovným signálem , abychom zaměřili zvýšenou pozornost na její péči a dodaly jí to , co jí chybí . Pořízení nejdražších krémů však stačit nebude. O jas a zářivý vzhled pleti se budete muset přičinit i sami - změnou životosprávy a dodržováním pitného režimu .
Ve vytopených místnostech ztratíme každým dnem velké množství tekutin . Pokud jimi tělo opět doplníme , čerpá si je prioritně pro ty orgány , kde je jich potřeba nevyhnutelná . A jelikož bezchybný stav pleti není pro fungování organismu životně důležitý , musí se pleť spokojit s tím , co jí zůstane . Proto je hydratace " zevnitř " důležitější než jakýkoliv hydratační krém se zaručeným 24hodinovým působením .
V zájmu zachování elasticity a zářivosti pleti , plňte šálky a sklenice minimálně dvěma litry tekutin denně . Vyhýbejte se kávě , slazeným nápojům , zda alkoholu a dolévejte si jen minerálku , čistou vodu , nebo neslazené ovocné či bylinkové čaje .
Stav pleti velmi úzce souvisí s vnitřním stavem našeho organismu . Nepravidelná a nevyvážená strava je nejlepší cestou k problémům s pletí . Pokud se jim chcete vyhnout , vydejte se raději cestou zdravého stravování , jehož základem je ovoce , zelenina a dostatek vlákniny . Místo prosolených chipsů a arašídů se zásobte celozrnnými výrobky ! A přirozeně je nejvyšší čas přehodnotit svůj vztah k neřestem jakými jsou cigarety .
Přestože se přes pokožku vstřebá necelých 10 % účinných látek , používání krémů stav pleti viditelně zlepšuje . Zajišťují její hydrataci a udržují na ní ochranný mastný film , který pokožku chrání před nepřízní počasí . V zimě je obzvláště důležité používat noční krémy , které jí dodají dostatek tuku a výživných složek .
Žádné komentáře:
Okomentovat